maanantai 12. tammikuuta 2015

For8ver

Sain 2-vuotiaana ensimmäisen lätkämailani. Halusin tulla maailman parhaaksi lätkänpelaajaksi, mäkihyppääjäksi tai formulakuskiksi. Niin epätyypillistä pienelle tytölle. Anaheim Ducksin logo tuo myös muiston lapsuudesta. En muista minkä ikäinen olin tai mihin tuo kuva oli painettu, mutta muistan tuon irvokkaan ankkaa muistuttavan maskin. Se oli joko kassissa, college-paidassa tai lippiksessä. Miksi se oli päätynyt pienelle tytölle, sitäkään en muista.

Teemu Selänteen sen sijaan muistan. En tiedä, miksi juuri Teemu on antanut kasvot koko jääkiekolle. Lähempääkin ihailun kohteita olisi löytynyt. Teemu kun on, niin kauan kuin jaksan muistaa, pelannut ja vaikuttanut pääasiassa rapakon takana. Ja hyvä että onkin. Hän on tuonut Suomea tunnetuksi. Rikkonut stereotypioita suomalaisista jöröinä ja ynseinä persoonina. Päässyt pelaamaan sellaisten pelaajien kanssa ja vastaan, joista Suomessa olisi voinut vain uneksia.




Toki hän on vetänyt myös Leijona-paidan päälleen useampaankin otteeseen. Jos joskus olen kuullut poikkipuolisen sanan Teemusta, on se juurikin arvokisojen suoritusten takia. Tai alisuorittamisen. Miten kukin haluaa asian ajatella. Itselleni vahvin maajoukkuemuisto Teemusta on kuitenkin olympialaiset. Varsinaisesti jäällä vietetty aika ei jäänyt mieleen, vaan kommentit kanssapelaajilta. Tiedä häntä, mutta saattaa olla Teemua kiittäminen, että niin monella suomalaisella eturivin pelaajalla roikkuu tänä päivänä pronssinen olympiamitali palkintokaapissa. Siinä yksi Teemun monista saavutuksista.

Viime yönä Suomen aikaa juhlittiin kuitenkin henkilöä ja persoonaa. Paljon saavuttanutta ja antanutta pelaajaa. Elävää legendaa, jonka upeaa käytöstä ja aitoa välittämistä niin moni siellä ja täällä jaksaa hehkuttaa. Eikä suotta.

Kiitos Teemu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että ilahdutit miuta kommentoimalla! :)