tiistai 3. helmikuuta 2015

Kenia-vinkkejä: Dream Inn

Jambo!

Jatketaanpas taas Kenia-vinkeillä. Joo joo, tenttiinkin pitäisi lukea, mutta kerkeäähän sitä. Kun itse matkustan Keniaan, on miulla aina sama tukikohta, josta käsin sitten teen lyhyempiä tai pidempiä reissuja ja safareita muualle. On kätevää, kun on tuttu ja turvallinen paikka, jonne voi palata aina uudelleen ja uudelleen. Safareiden aamuherätysten ja rannikon paahtavan kuumuuden vastapainoksi on mukava lösähtää kirja kädessä uima-altaalle ja olla vaan.
Tuo tukikohta on suomalaisomisteinen Dream Inn Kenian Naivashassa, käytännöllisen automatkan päässä Nairobista.








                  Huvilalta näkee parhaimmillaan jopa 80 kilometrin päähän! Tämä kuva on Tommila-huoneen parvekkeelta.

Dream Inn on 2010 valmistunut yksityinen huvila, jota kuitenkin vuokrataan eteenpäin. Se sijaitsee lähellä Naivashan kaupunkia Green Parkin alueella. Alue on ulkomaalaisten suosimaa ja rakentuu The Great Rift Valley Lodge & Golf Resortin ympärille. Alue on täysin turvallinen. Dream Innin sanotaan sijaitsevan koko alueen parhaalla paikalla yhdessä Green Parkin vanhimman talon kanssa. Aidatulla pihalla on siis muutama muukin asuinrakennus, joista toisessa asuu suomalainen pariskunta. Hotelli ja golfkenttä sijaitsevat muutaman kilometrin päässä ja hotellilta löytyy tasokas ravintola, uima-allas, erilaisia liikuntamahdollisuuksia sekä pienet matkamuisto- ja päivittäistavarakaupat.







Dream Inn on parhaillaan isomman porukan käytössä. Noin 500 asuinneliötä kaipaa vilskettä ja vilinää seiniensä sisään ja huvilaan mahtuu todistetusti lähes parikymmenpäinen joukkio majoittumaan. :) Huvila käsittää mm. 5 makuuhuonetta, saunan suomalaisella kiukaalla ja pienen uima-altaan mahtavalla näköalalla! Tätä paikkaa ei vaan voi olla rakastamatta. :)






Aina kun olen itse kyseisessä huvilassa majoittunut, on palkkalistoilla ollut muutamiakin arjen helpottajia. Yövartija pitää huolen siitä, ettei tarvitse nukkua toinen silmä auki. Samson, Dream Innin kokki on loihtinut illallisen esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentille. Riittänee kertomaan miehen ammattitaidosta kaiken tarpeellisen. :) Lisäksi käytössämme on ollut sisäkkö, joka takaa sen, että aamiaisen aikana huone on tuuletettu ja sänky pedattu. Fiilis on siis kuin hotellissa konsanaan! :) Luottokuski Nicholas on taasen kuskannut vieraita lentokentälle ja safareille jo miltei vuosikymmenen ajan! Mukavampaa ja luotettavampaa kaveria ei ihan heti löydy. Ehdottomasti plussaa Nicholaksen sujuvasta englannista ja huikeasta tietämyksestä mitä tulee Kenian eläinkuntaan, politiikkaan ja historiaan. Nicholas operoi kuljetuksia oman yrityksensä kautta.




  Ruoka koostuu pitkälti paikallisista, jopa omalla pihalla kasvavista hedelmistä ja kasviksista. Lähiruokaa parhaimmillaan. :)

Kohde sopii siis mahtavasti reissun tukikohdaksi ja rentoutumiseen. Jos seinät tuntuvat kaikesta huolimatta kaatuvan päälle, on Dream Innin lähistöllä monta päiväretkikohdetta. Golfkenttiä on muutamakin aivan lähistöllä. Naivashaan voi ajella ruokakauppaan ja torille. Nairobikin on vain muutaman tunnin matkan päässä laajempine valikoimineen. Eburru-vuoren rinteeltä löytyy kylä ja koulu, jotka ovat nähtävyys itsessään ja koululaiset ottavat vierailijan joka kerta suunnattomalla riemulla vastaan. :) Kameli- ja hevosratsastusta on mahdollista koittaa aivan Dream Innin liepeillä. Villieläinnälkää taasen pääsee tyydyttämään Crater Lakella, Naivasha-järvellä, Bogoria-järvellä, Hell's Gatessa sekä Nakurussa. Tylsistymään ei siis pääse. :)

              Olohuone.

                                     Kirppula-makuuhuone.

                                                                Näkymä kirjastosta olohuoneeseen.


Afrikan pimeys mahdollistaa elokuvien katsomisen ilman pimennysverhoja. Videotykki on ehdoton plussa huvilan varustelussa!



Huvilan sivut löytyvät myös Facebookista. Lisäksi omistajilta voi kysellä rohkeasti mitä vain mieleen juolahtavaa, heitä kokeneempia Kenia-kävijöitä saa hakea. :)

Mitä?   Suomalaisomisteinen laadukas huvila Dream Inn.
Missä?  Itä-Afrikassa, Keniassa, Naivashassa, Green Parkissa.
Miksi?  Koska on mukavaa, että on tukikohta matkan aikana.
+          Upea kokemus ja loistava lokaatio! :) Sijaitsee ylängöllä, ilmasto siis miellyttävä.
-           Pienelle porukalle hieman tyyris vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että ilahdutit miuta kommentoimalla! :)