tiistai 1. syyskuuta 2015

Oispa van Loon

Elin suunnilleen 20 vuotta vähät välittämättä Saksasta. Kaupunkilomaa miettiessä Saksa monine vaihtoehtoineen ei käynyt mielessäkään. Se kuulosti niin tylsälle. Saksa? Äh.




Jokunen vuosi sitten miun vanhemmat olivat vahtimassa miun siskoa kavereineen Lontoossa. Erään pubin terassilla samaan pöytään istahti suunnilleen samaa ikäluokkaa oleva pariskunta. Juttelu lähti saman ikäisistä lapsista ja päättyi siihen, että nuo pariskunnat vaihtoivat keskenään yhteystietoja. Se pariskunta oli Berliinissä asuva, tajuttoman mukava kaksikko, joilla oli kuin olikin suunnilleen miun ja siskoni ikäinen lapsi. Vihdoin oli hyvä syy lähteä tutustumaan tuohon tavattoman tylsään maahan, Saksaan.






Onko oikeasti mitään niin mieletöntä, kuin tutustua täysin erilaisista lähtökohdista olevaan pariskuntaa, tai perheeseen, joka vieläpä ottaa sinut avosylin vastaan kotiinsa? Kerta toisensa jälkeen. Olen monesti pohtinut ystävieni kanssa kuinka onnekas olenkaan ja viimeksi Saksaan mennessä sain onnekseni raahattua kaksi ystävääni mukaan Berliini-perheeni luo. :) Koska kaikki kolme olemme syöppöjä, on kai ymmärrettävää, että spotattiin kaupungin parhaita ruokapaikkoja. Yksi niistä oli aamiaispaikaksi valikoitunut jokilaiva van Loon.






Van Loon sijaitsee Kreuzbergissa hyvien julkisten yhteyksien päässä kauniissa miljöössä. Laivassa on rutkasti tilaa, joten uskon, että myös viikonloppuisin aamiaiselle mahtuu melko vaivattomasti. Menu oli kattava ja oletan myös erilaisia ruokavalioita noudattavien löytävän itselleen syötävää. Annan kuvien puhua puolestaan (EDIT//: MIKSI, oi MIKSI pitää kiusata itseään tuijottelemalla näitä kuvia nälkäisenä?!??!).






Palvelu oli saksalaisittain hyvää ja hintataso paikkaan nähden maltillinen. :) Pohdin ja pohdin, mutten keksi mitään kritisoitavaa. Toki aika kultaa muistot ja nälkä on paras mauste, mutta suosittelisin silti kyseistä venueta, jos mietitte missä syötte seuraavan aamiaisenne Berliinissä. Annokset olivat kauniita, miljöö erilainen ja upea ja ruoka hyvää sekä palvelu nopeaa. Ehdoton plussa siitä, että avoimen ikkunan vierestä vilisteli melojia ja joutsenia tuon tuosta. Hauskaa vaihtelua esimerkiksi oman keittiön puhkituijotetuille seinille!




Mitä?   Aamiaissuositus Berliiniin matkustaville, van Loon ravintolalaiva
Missä?   Carl-Herz-Ufer 7, Kreuzbergissa, Berliinissä
Miksi?   Koska erittäin hyvä aamiaismenu mielenkiintoisessa miljöössä.
+   Jokaiselle varmasti jotakin, miljöö unohtumaton, ruoka ja palvelu hyvää. :)
-   Saksaa puhumattomalle nettisivut ovat hieman vaikeaselkoiset, eikä selkeää sulkemisaikaa taida olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että ilahdutit miuta kommentoimalla! :)